Purple Scout giver ONE Nordic mere skærmtid

Markus Bergkvist fra Purple Scout og Mattias Sjöberg fra ONE Nordics.

One app to rule them all

Det skulle man have haft i en app! Sådan har de fleste sikkert tænkt en gang imellem. ONE Nordic gik fra tanke til handling sammen med Purple Scout, og i dag gør deres helt egen Android-app livet meget lettere.

– Flere og flere virksomheder ser forretningsværdi i at bygge interne værktøjer direkte ind i de ansattes telefoner. Android er en stabil platform, og brugerne ved instinktivt, hvordan man håndterer udstyret, siger Markus Bergkvist, udvikler på Purple Scout.

–  At vi har en app, som kan håndtere mange forskellige kunders protokoller, styrker vores konkurrencedygtighed. Samtidig har vi kun en software at vedligeholde, hvilket sparer penge, siger Mattias Sjöberg, systemforvalter på ONE Nordic Mätteknik.

Tekniske simultanfunktioner

ONE Nordic Mätteknik indsamler hver dag hundredetusindvis af måleværdier fra forskellige energiselskaber. Elmålerne er placerede alle mulige steder fra private boliger til de største industribygninger, og de aflæste værdier styrer både forsyning og debitering. Med andre ord – der må ikke være fejl i tallene.

Hvis en måleværdi udebliver, kører en tekniker ud på pladsen og aflæser manuelt. Her opstod pludselig en udfordring, der lå lige til højrebenet for Purple Scout.

 

Drømmen om en app

Elmålernes protokol var blevet moderniseret, men aflæsningsudstyret baseret på Windows CE blev ikke opdateret i samme takt. Teknikken ramte loftet.

– Forældet teknik skabte et behov for at løfte platformen. En ny fremtidssikker løsning i form af en app var et naturligt næste skridt, siger Mattias Sjöberg.

– En specialudviklet Android-app bliver downloadet direkte ned på teknikernes mobiltelefoner og er smidig at håndtere. Hver gang nye protokoller bliver aktuelle opdateres appen. Det gør det meget nemmere at sige ja til nye kunder, siger Markus Bergkvist.

Blik for kommunikation

Android-appen kommunikerer med elmåleren ude på pladsen ved hjælp af et optisk øje, som teknikeren sætter direkte på måleren med en magnet. Aflæsningen sker med et serielt optisk grænsesnit, og alt sker trådløst via Bluetooth.

– Appen dumper måleren på alle måldata og fører dem automatisk ind i systemet. Derfor har appen fået navnet DUMPA, siger Markus Bergkvist og forklarer, at udviklingen er foretaget i programmeringssproget Kotlin i et åbent Java-miljø.

– Det er godt at kunne flere programmeringssprog, hvis man vil udvikle sig som udvikler. Det er også både udfordrende og sjovt at arbejde med en lavniveauprotokol på denne her måde.

 

Enkelhed frem for alt

Appen lever i fuldstændig symbiose med ONE Nordics automatiserede system, hvilket indebærer, at teknikerne ude på pladserne ikke længere behøver at holde styr på detaljerne i hver eneste sag. Det eneste de skal gøre, er at finde frem til de rette målere, fæstne det optiske øje på og trykke på en knap. DUMPA aflæser automatisk alle data.

– For personalet er det en enorm forenkling. Det er blevet meget lettere for dem at udføre deres arbejde, siger Markus Bergkvist.

– Hvis det er muligt at forenkle, så skal man forenkle! Alle har jo en telefon, og nu slipper vores teknikere for at slæbe rundt på ekstra hardware, når de tager rundt, siger Mattias Sjöberg og forklarer, at man endda har kunnet nedskalere back-end.

– Udviklingsomkostningerne er hurtigt blevet tjent ind. DUMPA mindsker antallet af fejlkilder og skaber et bedre flow – hele kæden tjener på den!

 

Fuldstændig up to date

For Mattias Sjöberg føles det trygt at få en fremtidssikret løsning. Samarbejdet med Purple Scout har fungeret smidigt.

– Det har været fantastisk at samarbejde med udviklere, som er up to date med de teknologier, vi udnytter, og som har blik for de muligheder der findes. På den måde kan vi fokusere på vores egen kerneforretning.

– Mulighederne er uendelige i Android-miljøet. Man kan skabe mange lignende værktøjer, og med en app får man meget netværkskommunikation for pengene, konkluderer Markus Bergkvist.

Pin It on Pinterest